Programsız Dosya Şifreleme (Resimli Anlatım)

Adım Adım Şifreleme

Adım 1: İlk önce indirdiğiniz dosyayı masaüstüne kaydedin ve bo dosyayı açınız.

Adım 2: Dosyayı açtığınızda kodlar göreceksiniz ve bu kodların arasında “BURAYA PASSWORD YAZILACAK” yazısını göreceksiniz.Bu kısmı siliyorsunuz ve şifrenizi yazıyorsunuz.

Adım 3: Şifremizi yazdıktan sonra “Dosyayı farklı kaydet” diyoruz.Burada dosyanın ismini değiştireceğiz.Farklı kaydet dediğimiz açılan pencerede dosyamızın ismini “sifreleme.bat” olarak değiştiriyoruz ve kayıt türünden “Tüm Dosyalar” ı seçiyoruz.Ve kaydet diyoruz.

Adım 4: Kaydettikten sonra masaüstünde “sifreleme” isimli yeni bir .bat dosyası göreceksiniz.Bu .bat dosyasına çift tıklıyoruz.Çift tıkladığınız vakit masaütüne “Locker” isimli bir klasör gelecektir.Resimdeki gibi.

Adım 5: Bu Locker isimli dosyanın içerisine şifrelemek istediğiniz bütün dosyaları veya belgeleri atabilirsiniz.İstediğiniz belgeleri attıktan sonra masaüstündeki sifreleme isimli .bat dosyasına çift tıklıyorsunuz.Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi ne yapmak istediğimizi soruyor bize.Klasörü kilitleyeceğiz biz.Bu yüzden kilitlemek için “K” tuşuna basmamız gerektiğini söylüyor.”k” tuşuna basıyoruz ve ENTER diyoruz.

Adım 5: “k” tuşuna basıp enter dediğimizde masaüstündeki “Locker” isimli klasörümüzün kaybolduğunu göreceksiniz.Hem gizlemiş hemde şifrelemiş olduk.

Adım 6: Şifreleyip ve gizlediğimiz dosyayı tekrar açmak için ise .bat türündeki “sifreleme” dosyamıza çift tıklıyoruz.Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi kilidi açmak için şifremizi girmemizi isteyecektir.Buradan da şifremizi girip “Enter” diyoruz.Masaüstüne baktığınızda Locker isimli dosyamızın tekrar geri geldiğini göreceksiniz.

Bu şekilde dosyamızı tekrar kilitleyip tekrar açabiliyoruz.Bu yöntemin çok profesyonel bilgisayar kullanıclarına karşı işe yaramayacağını da bilmeniz gerekir.

Kategoriden Daha Fazla

BIOS (Basic Input/Output System; Temel Giriş/Çıkış Sistemi) Hakkında Detaylı Bilgi
Bios Nedir? Nasıl Çalışır? Özellikleri Nelerdir? Bilgisayarlarımızı ilk açtığımızda bizi karşılayan bios nedir? ne iş yapar? nasıl çalışır? bütün  bu...
CPU (Merkezi İşlem Birimi) Hakkında Detaylı Bilgi
 CPU Nedir? Ne İşe Yarar? Hakkında Bilgi Bilgisayarlarımızın Anakart üzerinde bulunan en değerli parçası ve bilgisayarlarımızın beyni olan cpu hakkın...
Anakartlar Hakkında Kısa Ve Genel Bilgi
Anakart Nedir? Ne İşe Yarar? Bu yazımızda bilgisayarlarımızın en temel elemanı olan ve diğer kartları üzerinde barındıran Anakartlar hakkında genel b...
Klavye ile ilgili sorunlar
Klavyem Neden Çalışmıyor? Klavye ile ilgili daha önce de yazılarımız olmuştu. klavye ile ilgili çok fazla sorun olmadığı için olabilecek sorunlarda ç...
Bilgisayar Kasası Toplama Rehberi Resimli Anlatım
Bilgisayar Kasası Nasıl Toplanır? Bilgisayar kasası toplamayı hep isteriz ama asla cesaret edemeyiz. Bilgisayar kasası nasıl toplanır bilmek isteriz ...

Programsız Dosya Şifreleme (Resimli Anlatım)” İçin 13 Cevap

  1. Cok Teşekkür ederim kardesim cok guzel bir konu ve ok işime yaradı teşekkürler

  2. Güzel bir paylaşım teşekkürler.
    Şifresini unutan arkadaşlar oluşan .bat dosyasına sağ clik düzenle dediğinde şifresini görebilir.

  3. bir kere actıgımız zaman klasör görünüyor K ye basıp kilitleyemiyorum yardımcı olurmusunuz

  4. Locker dosyasını silin istediğiniz dosyanın ismini Locker koyun deneyin
    deneyin görün 🙂

  5. arkadaşlar bu yöntem tamam şifreliyor fakat winrar programı ile dosyayı açabiliyorsun şifre falan sorumuyor yani işe yaramıyor işi bilen birisi sizin dosylarınıza bu yöntemle çok rahat ulaşabilir ulaşabilir.

Programsız Dosya Şifreleme (Resimli Anlatım) İçin Yorum Yap